Ηλίας Πηλιο Kαπετανάκης
[Φωτογραφία]

Ο Ηλίας Καπετανάκης γεννήθηκε το 1977 στον Βόλο, ο οποίος είναι κτισμένος στους πρόποδες του κεντρικού Πηλίου, εκεί ακριβώς που άλλοτε υπήρχε η «ευδείελον» (περήφανη) Ιωλκός του θρυλικού Ιάσονα και των Αργοναυτών. Από τα πρώτα βήματά του στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου στα σχολικά του χρόνια ο Ηλίας γαλουχήθηκε με τους θρύλους και την ιστορία του τόπου. Η φαντασία και λογική του επηρεάστηκαν από την μαγεία των χρωμάτων και μορφών του Πηλίου σε τέτοιο βαθμό που ο νεαρός τότε Ηλίας άρχισε να προσπαθεί να συλλάβει το θαύμα αυτό της φύσης με τα πινέλα και τον φωτογραφικό του φακό.

Αργότερα, σαν τον πρόγονό του Ιάσονα ξεκινάει κι αυτός ένα ταξίδι όχι στα αφιλόξενα νερά της Μαύρης Θάλασσας για την επανάκτηση του «χρυσόμαλλου δέρατος» αλλά στα ζεστά νερά της Τέχνης για την απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών που με την επιστροφή του στην γενέτειρά του θα τον οδηγήσουν σύντομα στην επίτευξη των σκοπών και στόχων του γι αυτήν. Ωστόσο, λίγο πριν την εισαγωγή του στην Σχολή Καλών Τεχνών, τα σχέδιά του ματαιώνονται από μια ξαφνική ασθένεια του πατέρα του και μετά εγκαταλείπονται οριστικά. Ίσως για καλό, διότι ένα χρόνο μετά, το 1998, ο Ηλίας γνωρίζεται στην Αθήνα με τον Ελληνοαμερικάνο καθηγητή Τζον Κακούρη, ο οποίος τον μυεί στα μυστικά του θαυμαστού κόσμου των computer graphics και web design. Σύντομα αναπτύσσεται μια ιδεώδης σχέση δασκάλου και μαθητή, παρόμοια με κείνη του παιδαγωγού Κενταύρου Χείρωνα με τον ήρωα του Ηλία Ιάσονα. Κοντά στον καθηγητή του ο Ηλίας βραβεύτηκε και τιμήθηκε για αρκετά έργα του.

Μετά την αποφοίτησή του, ο Ηλίας επιστρέφει στον Βόλο πλήρης γνώσεων και ονείρων. Το 2000 συνεργάζεται με την διαφημιστική εταιρεία «Παλμός», όπου για τρία συναπτά έτη δημιουργεί διαφημιστικά έντυπα και ιστοσελίδες για την παρουσίαση γνωστών εταιρειών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Η πίεση της εργασίας του και η ανάγκη για χαλάρωση συχνά τον ωθούν στην εγκατάλειψη της πόλης και την εξερεύνηση του μυστηριακού βουνού των παιδικών του χρόνων. Παρέα με την φωτογραφική του μηχανή ανακαλύπτει όλο και περισσότερο την ομορφιά της πηλιορείτικης φύσης και αποθανατίζει ξεχωριστές στιγμές σε εξαίσια τοπία. Η αγάπη του για το γοητευτικό Πήλιο φουντώνει σε τέτοιο βαθμό που μια μέρα αναφωνεί: «Είμαι τρελά ερωτευμένος».

Το 2002 γνωρίζεται με την αγγλίδα Τζίλ Σλίμαν, κάτοικο Μουρεσίου. Και οι δυο μαζί τραγουδούν τους παιάνες τους για το Πήλιο και θέτουν τα θεμέλια τoυ www.pelionet.gr. Αν και η Τζίλ τότε δεν γνώριζε πολλά για τον κόσμο του Ίντερνετ, ο Ηλίας έμενε πάντα εντυπωσιασμένος από τον ενθουσιασμό και τις καταπληκτικές ιδέες της. Στις συζητήσεις που είχανε της έλεγε μερικές φορές ότι η μεγάλη αγάπη για κάτι αποτελεί το μοναδικό εφόδιο για την επίτευξη πολλών στόχων. Ένας τέτοιος στόχος είναι και το PELIONET, η απόλυτη πύλη του Όρους Πηλίου.

Όπως σε κάθε μακρινό ταξίδι οι αλλαγές στην πορεία γοητεύουν τον ταξιδιώτη δημιουργώντας του παράλληλα ένα αίσθημα δέους για το απρόσμενο, έτσι και στη ζωή του Ηλία η Κλωθώ θέλησε να τον σαγηνεύσει ξεδιπλώνοντας το νήμα της ακριβώς πάνω στο απρόσμενο της ζωής του. Δεν είχε ποτέ του φαντασθεί ότι οι φωτογραφίες που έπαιρνε στις στιγμές χαλάρωσης από την πιεστική εργασία του θα αποτελούσαν τον επόμενο επαγγελματικό του σταθμό. Τον Οκτώβρη του 2002 λύνει την συνεργασία του με την διαφημιστική εταιρεία όπου εργάζονταν και ασχολείται επαγγελματικά πλέον με την φωτογραφία, την διαφημιστική φωτογραφία και το life style. Έκτοτε, φωτογραφικές του εργασίες χρησιμοποιούνται από τουριστικά και διαφημιστικά γραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, ιστοσελίδες, δήμους, νομαρχίες και αναπτυξιακές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μαγνησία - Βόλος
τηλέφωνο: 2421035041
Κινητό: 6938333000
ilias@pelion.org

Skype Name : kapetanakisilias
Facebook link: http://www.facebook.com/kimilio/
Facebook Name : ilias Pelion Kapetanakis
Google talk : iliasmeister@gmail.com
MSN Messenger : ilias@pelion.org